Okul Öncesi Eğitimin Önemi !

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÇOCUĞA KAZANDIRDIKLARI NELERDİR?                

 

Anaokulunun önemi, bazı aileler için çocuklarını belli saatlerde bir yerde bırakabilmenin avantajından geliyor. Fakat anaokulunun çocuklara sağladığı faydalar bundan çok daha fazlası. Peki bu faydalar nelerdir?

  

Sosyalleşme: Çocuğunun yaşıtlarıyla bir arada bulunması, anne ve babası ile örülü dünyadan çıkıp hayata adım atması, arkadaşlık kavramını öğrenmesi gerekiyor. Dış dünyayla iletişim kurabilmesi ve kendi yaşıtlarıyla beraber birey olduğunun farkında olabilmesi için anaokuluna gitmesi çok önemli.

Öz güven: Okul öncesi eğitim alan çocuklar kendi başına yemek yemeyi, dişlerini fırçalamayı, oyuncakları ile oynadıktan sonra onları yerine koymayı, saatinde uyumayı ve daha birçok öz bakım gerektiren davranışı öğrenirler. Bu da onlara öz güven kazandırır.

Paylaşmayı öğrenme: Yaşıtlarıyla beraber günlerini geçiren çocuğun, anaokulunda başkaları ile aynı masada oturma, okul öncesi etkinliklerine katılma, oyuncak paylaşma gibi durumları çok daha kolay ve doğal bir şekilde içselleştirir.

Başkalarına saygı duyma: Sosyalleşmenin bir getirisi olarak anaokulunda çocuğun, diğer çocukların ve öğretmenlerinin fikirlerine/isteklerine saygı duymayı öğrenir. Hayatta sadece kendisinin olmadığını bilir, herkesin farklı öncelikleri ve ihtiyaçları olduğunu kavrar. Saygılı ve anlayışlı bir insan olma yolunda kocaman bir adım atmış olur.

 

03-03-2022



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 6  kişi beğendi